Over ons

De geschiedenis van de slagerij

In 1880 was het Pau Dings die op Beekstraat nr. 1 een slagerij stichtte. Wiel Dings nam deze zaak later over. In de jaren vijftig waren er drie broers die het slagersvak in wilden en dat was iets teveel van het goede voor een slagerij. Uiteindelijk nam Jan Dings de slagerij over op de Beekstraat en Wiel Dings begon een grossierderij in vlees en vleeswaren.

Toon en Toos Dings besloten zich te vestigen op de Tegelse Hei, toendertijd nog een dun bevolkt gebied. Maar na enkele jaren hard werken was al snel duidelijk dat deze slagerij zeer levensvatbaar was, want de Hei groeide voorspoedig.

Dankzij hard werken en service gericht bezig zijn, breidde de klantenkring zich heel snel uit. Dit mede door het feit dat de kwaliteit die de klanten vroeger in Tegelen al gewend waren ook op de Hei van uitmuntend niveau was.

Vanaf juni 1981 is de slagerij onder leiding van Paul Dings. Na verbouwingen in 1984, 1987, 1995, 1998, 2000 en 2003 is de slagerij zoals hij nu is, een modern bedrijf, dat nog jaren mee kan. Onze visie op het slagersbedrijf is dan ook de volgende: “Een eetwinkel die de klant ideeën en kant- en klare-oplossingen biedt, om zijn of haar tijd zo goed mogelijk in te delen.”

Toekomst van de slagerij

De consument stond 20 jaar geleden nog gemiddeld 40 minuten in de keuken om de maaltijd te bereiden, nu in 2004 is dat gemiddeld nog geen 15 minuten meer. In de toekomst zal dit echter nog meer teruglopen, daar de consumenten steeds minder tijd willen besteden aan de bereiding van hun maaltijd en het dagelijks leven ook veel drukker zal worden. Voor ons als team in de slagerij betekent dit dat we er heel hard aan werken om het de consument zo makkelijk mogelijk te maken en veel werk uit handen proberen te nemen.

© Bens Verspromotie | www.bensverspromotie.nl